Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe weet ik of mijn camera geschikt is om een cursus of workshop te volgen?


Een spiegelreflex, systeemcamera of bridgecamera heeft de voorkeur om alle oefeningen te kunnen uitvoeren. Deze camera's hebben de mogelijkheid om diafragma en sluitertijd handmatig in te stellen. Mocht u twijfelen of uw camera geschikt is neem gerust contact met ons op.
Gaan we ook fotograferen?


Jazeker! Fotocursus Westland staat bekend om zijn praktische aanpak 'Doen is Leren'. De eerste les is theorie. De twee lessen erna zijn praktijklessen. Met ondersteuning van twee docenten leer je hoe je de mooiste foto's kan maken.
Heb ik een laptop nodig?


Je hebt geen laptop nodig om de cursus te volgen. Tijdens de eerste les van de basiscursus maken we gebruik van een projectiescherm ter ondersteuning van alle informatie. Uiteraard ben je vrij om een laptop of ipad mee te nemen. Wij sturen je van te voren de informatie welke je op je computer kan zetten. Wij adviseren wel om aantekeningen te maken.
Staat je vraag er niet tussen?


Is je vraag niet beantwoord? Bel 06-42675436 of stuur een mail naar info@fotocursuswestland.nl en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
Kan ik na de basiscursus ook een vervolgcursus volgen?


Ja, dat kan. De workshop en excursies zijn zeer geschikt als vervolgcursus. Ook komt het voor dat mensen na enkele jaren terugkomen voor de basiscursus. Dit kan gedaan worden om alle kennis op te frissen en het werkt stimulerend.
Kan ik de fotocursus ook prive volgen?


Ja. De basiscursussen, workshop en excursies zijn ook prive te volgen of samen met een vriend/vriendin, buurman/buurvrouw ed. De lesstof is hetzelfde als bij de groepslessen. Privelessen duren doorgaans korter. Neemt contact op voor de prijs.
En als ik thuis nog vragen heb?


Natuurlijk wordt alles zo duidelijk mogelijk uitgelegd. Indien er toch nog vragen zijn waar je zelf niet uitkomt is het altijd mogelijk om contact op te nemen. Ook na de cursus. Hiervoor kan je mij (Ronald Bakker) bellen op 06-42675436 of mailen op info@fotocursuswestland.nl
Welke camera moet ik kopen?


Deze vraag krijgen wij met regelmaat. Het is lastig om daar direct antwoord op te geven. Factoren welke meespelen zijn grootte van de camera, waarvoor je de camera wilt gebruiken, bewerkingsmogelijkheden, extra's als wifi en bluetooth, budget en meer. Mocht je er niet uitkomen? Neem gerust contact met ons op en wij helpen je met de juiste keuze. Ook kunt u een bezoek brengen aan onze partner Foto Loch in Wateringen. U krijgt daar passend advies en koopt u uw camera tegen scherpe prijzen.
Welke maatregelen zijn er getroffen ivm het coronavirus (COVID-19)?


Fotocursus Westland hanteert het beleid van het RIVM. Een greep uit de maatregelen welke wij hebben genomen zijn: - De handen moeten gedesinfecteerd worden bij het betreden van de cursusruimte. - We hebben voldoende ruimte in de zalen voor 1,5 meter afstand - Er zijn speciale looproutes om contact te vermijden. De gezondheid van de cursisten en docenten staan centraal. Daarom is het belangrijk dat indien er sprake is van onderstaande klachten, dat je thuis blijft en contact met ons opneemt. - Je hoest, je bent verkouden of je temperatuur is hoger of gelijk aan 38 graden celsius - Je bent gevraagd om in isolatie te gaan. - In jou huishouden hoest iemand, is iemand verkouden of is de temperatuur hoger of gelijk aan 38 graden celsius of is gevraagd om in isolatie te gaan. Voor vragen neem gerust contact met ons op. info@fotocursuswestland.nl en 06-42675436.
Waarin onderscheid Fotocursus Westland zich met andere aanbieders?


De cursussen, workshops en excursies van Fotocursus Westland volgen het lesconcept "DOEN is LEREN". Dit betekent individuele aandacht, een praktische aanpak en het direct maken van mooie foto's in de praktijk. De ervaring is dat het geven van lessen in de praktijk beter en sneller leert dan alleen het volgen van theorie. Ontdek het zelf en schrijf je in via info@fotocursuswestland.nl of bel voor informatie 06-42675436.

Cursus fotografie